Budući srednjoškolci u Nevesinju imaju četiri izbora | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Budući srednjoškolci u Nevesinju imaju četiri izbora

Datum:28.05.2015.
Srednjoškolski centar “Aleksa Šantić” u Nevesinju planira da u prvi razred u školskoj 2014/2015 godini upiše 140 učenika. Oni bi trebalo da budu raspoređeni u pet odjeljenja – dva gimnazije i po jedno odjeljenje ekonomskih, poslovno pravnih  i mašinskih tehničara za kompjutersko konstruisanje.

Prijem dokumenata za učenike koji su ostvarili više od 60 bodova iz osnovne škole vršiće se 15. i 16. juna , a rezultati će biti saopšteni 18. juna.

Drugi upisni rok  počinje 22. juna, a za preostala mjesta u pojedinim strukama konkurisaće učenici koji imaju manje od 60 bodova. Predviđen je i treći upisni rok od 29. juna do 1. jula.

Ankete su pokazale da će i ove godine najveće interesovanje biti za gimnaziju.                                                                                         - Po tradiciji najbolji učenici upisuju gimnaziju, ali i svi ostali svršeni osnovci imaju dovoljno izbora - naglašava  direktor Centra Vukan Bratić i dodaje da su sva ponuđena zanimanja četvrtog stepena.

Učenici prilikom predaje dokumenata treba da prilože prijavu za upis, originalno svjedočanstvo o završenoj osnovnoj školi, izvod iz matične knjige rođenih, diplomu “Vuk Stefanović Karadžić”, diplomu za izuzetan uspjeh iz predmeta značajnih za struku i diplomu za osvojeno prvo, drugo i treće mjesto na republičkom ili višem nivou takmičenja.

Izvor: Radio Nevesinje


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: