ERS: Poskupljenja struje neće biti | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

ERS: Poskupljenja struje neće biti

Izvor: Herceg TV | Datum:11.10.2017.

Nijedno zavisno preduzeće iz sistema ERS–a nije podnijelo zahtjev Regulatornoj komisiji za energetiku za promjenom cijene električne energije, dakle poskupljenja električne energije neće biti, saopšteno je iz Elektroprivrede RS.

Srodna slika

"Elektroprivreda Republike Srpske je društveno odgovorna kompanija koja neće dozvoliti još jedan udar na džepove građana Republike Srpske u narednom periodu. Prosječna cijena električne energije za domaćinstva po kilovat času u proteklih šest mjeseci iznosila je 13,1 pfeninga i to je jedna od najjeftinijih cijena električne energije kako u regionu, tako i u Evropi. Elektroprivreda Republike Srpske i dalje će biti najjeftiniji ponuđač i siguran snabdijevač svih svojih kupaca. Uvećanje cijene na računima za električnu energiju od 0,7 odsto ne odnosi se na cijenu električne energije. Radi se o posebnoj naknadi koja ne predstavlja prihod Elektroprivrede Republike Srpske niti njenih zavisnih preduzeća", stoji u saopštenju.

U skladu sa direktivama EU, BiH i RS preuzele su obavezu uvećanja udjela električne energije proizvedene iz obnovljivih izvora, dakle radi se o namjenskim sredstvima putem kojih se vrši plaćanje u sistemu podsticaja.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: