Počela sezona grijanja u trebinjskim školama i vrtićima | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Počela sezona grijanja u trebinjskim školama i vrtićima

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:04.11.2017.

Sa prvim hladnim danima, počela je sezona grijanja u svim vaspitno-obrazovnim ustanovama u Trebinju.

Prema riječima Miša Pešića, direktora Gimnazije „Jovan Dučić“ u čijoj je odgovornosti ove godine kotlovnica, srednje trebinjske škole su na vrijeme pokrenule proceduru javnih nabavki potrebne količine uglja i drveta.

„Prethodno smo imali određene popravke na kotlovima koje smo uspješno završili. Prošle sedmice su počele tople probe u jutarnjim smjenama kada su temperature bile niže a sada, kako je vrijeme sve hladnije, grijanje će biti bolje“, objasnio je Pešić.

U sva tri objekta vrtića „Naša radost“ ove sedmice su se prostorije zagrijavale pomoću klima uređaja i peći – kaže direktor ove ustanove Aleksandar Vukanović.

„U ponedjeljak 6. novembra, počećemo sa centralnim grijanjem jer nam je stigao pelet koji smo čekali. U prošloj grejnoj sezoni ni roditelji ni djeca nisu imali primjedbi, pa se nadam da će tako biti i u ovoj“, dodao je Vukanović.

Kako je naveo Darko Jegdić, direktor O.Š „Jovan Jovanović Zmaj“ , od kada su promijenjeni otvori na ovoj ustanovi – mnogo je toplije.

„Početkom ove sedmice smo počeli sa grijanjem. Vjerovatno ćemo morati izvršiti još jednu nabavku lož ulja  do kraja polugodišta. Mi se trudimo koliko su naše mogućnosti da grijanje bude adekvatno za rad naših učenika“, kaže Jegdić.

I u osnovnim školama „Sveti Vasilije Ostroški“ i „Vuk Karadžić“ počela je sezona grijanja, potvrdili su nam direktori ove dvije obrazovne ustanove.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: