Učenice OŠ „Sveti Sava“ Gacko prve na Regionalnom takmičenju o poznavanju pokreta Crvenog krsta | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Učenice OŠ „Sveti Sava“ Gacko prve na Regionalnom takmičenju o poznavanju pokreta Crvenog krsta

Izvor: gacko-rs.info | Datum:15.11.2017.

Učenice sedmog razreda OŠ „Sveti Sava“ Gacko – Sara Bjelogrlić, Olivera Kovačević i Marija Koprivica, bile su najspretnije, i osvojile su prvo mjesto na Regionalnom takmičenju o poznavanju pokreta Crvenog krsta, koje je juče održano u Ljubinju. Ovim rezultatom su se plasirale na Republičko takmičenje koje će biti održano do kraja ovog mjeseca u Palama, gdje je i sjedište Crvenog Krsta.

Prema riječima sekretara Crvenog krsta Gacko, Branislava Arnautovića, bez obzira na rezultat, pokazan je sveukupan zavidan nivo znanja. „Vidjelo se da su svi učenici uložili trud da po prvi put nauče nešto o ovom pokretu. Svrha ovog takmičenja je da djeca dalje nastave da budu aktivni članovi Crvenog krsta, a kasnije i volonteri“, kaže Arnautović.

Na drugom mjestu je bio domaćin takmičenja, OŠ „Sveti Sava“ iz Ljubinja, a na trećem OŠ „Risto Proroković“ iz Nevesinja.

Na takmičenju je učestvovalo šest ekipa iz šest opština Istočne Hercegovine, a takmičili su se učenici sedmih, osmih i devetih razreda.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: