Kompaniji „Svislajon“ priznanje Agencije za unapređenje stranih investicija | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Kompaniji „Svislajon“ priznanje Agencije za unapređenje stranih investicija

Datum:02.06.2015.

SARAJEVO| Kompanija „Svislajon“ Trebinje dobila je priznanje u kategoriji otvaranja novih radnih mjesta na ceremoniji koju je juče u Sarajevu organizovala Agencija za unapređenje stranih investicija – Fipa.

fipa-investicije-priznanjaKako je navedeno u obrazloženju, riječ je o kompaniji osnovanoj 2009. godine, koja je lider u oblasti prehrambene industije za region jugoistočne Evrope.

Predstavnik kompanije „Svislajon“ Trebinje Radenko Drašković izrazio je zahvalnost za osvajanje priznanja zbog činjenice da je otvorena nova proizvodna linija u prošloj godini u kojoj je zaposleno 120 ljudi.

FIPA je priznanja dodijelila u četiri kategorije – najznačajnija grinfild investicija, odnosno investicija u kojoj se kreće od nule, najznačajnija investicija putem privatizacije, investicija zahvaljujući kojoj je otvoreno najviše radnih mjesta, te najznačajnija investicija putem zajedničkih ulaganja.

U komisiji za izbor najznačajnih stranih ulaganja bili su predstavnici Fipe, Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Vijeća stranih investitora u BiH.

Direktor Fipe Jelica Grujuć podsjetila je da se ova manifestacija održava 13. put i da predstavlja jedinstvenu priliku da se oda javno priznanje stranim kompanijama koje su prepoznale svoju šansu u BiH.

„U BiH su, prema preliminarnim podacima Centralne banke BiH, investicije iznosile 819 miliona KM, što je značajan porast u odnosu na 418 miliona, što je evidentirano u 2013. godini. Naznačajnija ulaganja u 2014. godine su iz Rusije, Velike Britanije, Austrije, Luksemburga, Hrvatske i Švajcarske“, navela je Grujićeva.

Kada je riječ o kretanju stranih investicija, kako je navela, u obzir se moraju uzeti i prirodne nepogode u 2014. godini, kao i činjenica da je riječ o izbornoj godini.


Izvor: Radio Trebinje/Srna


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: