Srednjoškolci obilježili svoj dan | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Srednjoškolci obilježili svoj dan

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:18.11.2017.

Mreža Savjeta učenika trebinjske regije je i ove godine uspješno realizovala tradicionalnu aktivnost „Međunarodni dan srednjoškolaca“, koja se obilježava 17. novembra na dan stradanja srednjoškolaca i studenata u Pragu.

Ove godine, svih 18 škola trebinjske regije je ovaj dan obilježilo javnim preformansom, kvizom znanja ili debatom i postavljanjem slike članova Savjeta učenika u hol škole. Pored zajedničkih, svaki Savjet učenika je imao i neku individualnu aktivnost.

„Naš Savjet kao i svake godine organizuje izložbu umjetničkih radova učenika, te kviz znanja ‘Ko zna – zna’, a duž hola škole postavljamo plakate na koje učenici mogu pisati o problemima, kritikama i pohvalama vezanim za školu. Te plakate smo nazvali ‘Kaži mi kaži’. Ove godine smo javni preformans organizovali zajedno sa JU Gimnazijom „Jovan Dučić“ i JU Tehničkom školom u vidu šetnje kroz grad sa panoima“, kaže Anja Grubačić, PR menadžer Mreže Savjeta učenika trebinjske regije.

U pojedinim školama su organizovane „Igre bez granica“ i predavanje o Međunarodnom danu srednjoškolaca. Debate koje su organizovane u školama bazirane su na temama koje se tiču problema sa kojima se susreću srednjoškolci.

„Aktivnosti koje je sprovela trebinjska, ali i druge četiri regije, pokazale su da su srednjoškolci izuzetno motivisani za rad i da žele pokazati kako su oni resurs naše zemlje. Broj učesnika je znatno veći nego prošlih godina i to je ono što me najviše raduje. Svi članovi Mreže uložili su veliki napor kako bismo organizovali aktivnosti u svim srednjim školama, te su ovogodišnjim Međunarodnim danom srednjoškolaca zabilježeni uspješni rezultati“, kaže Olga Štaka, predsjednica Mreže Savjeta učenika Republike Srpske.

Za članove Mreže savjeta učenika Republike Srpske školska godina tek počinje. U narednom periodu je planirana realizacija niza aktivnosti, kako tradicionalnih tako i regionalnih, koje su dogovorene na 11. konferenciji mRESURS-a koja je održana na Bardači od 8. do 10. novembra.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: