Menadžment "Fejsbuka" u Moskvi do kraja godine | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Menadžment "Fejsbuka" u Moskvi do kraja godine

Izvor: SRNA | Datum:21.11.2017.

Članovi menadžmenta društvene mreže "Fejsbuk" za interakciju sa Rusijom potvrdili su namjeru da krajem ove ili početkom sljedeće godine posjete Moskvu kako bi razgovarali o radu u skladu sa ruskim zakonima, izjavio je šef ruske kompanije za nadzor telekomunikacija "Roskomnadzor" Aleksandar Žarov.

Rezultat slika za facebook slike

On je rekao da su iz menadžmenta društvene mreže potvrdili da će posjetiti Rusiju i da će se na sastanku razgovarati o svim pitanjima, uključujući lokalizaciju baza podataka i propisno uklanjanje zabranjenog sadržaja.

"Niz nadzornih postupaka aktivnosti `Fejsbuka` je planiran za 2018. godinu", izjavio je Žarov i dodao da ta kompanija nije potvrdila namjeru da otvori predstavničku kancelariju u Rusiji, kao što su to pojedini ruski mediji ranije prenijeli.

Žarov je dodao da će rad "Fejsbuka" u Rusiji biti obustavljen na sličan način na koji je obustavljen rad društvene mreže "Linkedin", ukoliko ne bude u skladu sa ruskim zakonom o ličnim podacima, prenosi TASS.

Zakon o ličnim podacima je u Rusiji stupio na snagu 1. septembra 2015. godine, a njime se obavezuju ruske i strane kompanije da čuvaju podatke o ruskim državljanima na teritoriji ove zemlje.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: