Za obnovu parohijskog doma kod Mostara 40.000 KM | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Za obnovu parohijskog doma kod Mostara 40.000 KM

Izvor: Srna | Foto: Srna | Datum:24.11.2017.

Ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš i jerej pravoslavne crkvene opštine bjelopoljske u Mostaru Nebojša Radić potpisali su danas ugovor o realizaciji projekta pomoći u obnovi Parohijskog doma u Bijelom Polju.

Banjaluka, Čordaš - Radić - Foto: SRNA

Čordaš je naveo da će sredstva u iznosu od 40.000 KM obezbijediti resorno ministarstvo.

On je izrazio zadovoljstvo što Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica zajedno sa vjernicima godinama učestvuje u obnovi parohijskog doma i drugih vjerskih objekata na području Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske.

Čordaš je naglasio da će i u narednom periodu biti ovakvih projekata, jer se na terenu pokazalo da ima i povratka i opstanka ljudi na svojim ognjištima tamo gdje se obnavljaju vjerski objekti, saopšteno je iz Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske.

Jerej pravoslavne crkvene opštine bjelopoljske u Mostaru Nebojša Radić zahvalio je resornom ministarstvu i Vladi Republike Srpske za izdvojena sredstva i pomoć koju pružaju povratnicima u Mostaru.

On je istakao da je ovaj projekat od izuzetne važnosti za vjernike sa područja Bijelog Polja kod Mostara.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: