Humanitarni koncert za izgradnju dječijeg igrališta | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Humanitarni koncert za izgradnju dječijeg igrališta

Datum:01.06.2015.
Akcija za izgradnju dječijeg igrališta u Nevesinju koja je pokrenuta na inicijativu naše sugrađanke, profesorice Ivane Zec podržana je od strane velikog broja roditelja, ali i Opštine Nevesinje. Profesorica solfeđa  u Muzičkoj školi „Sveti Roman Melod“ na ovu ideju je došla jer se i sama, kao majka dvoje djece, suočila sa nedostatkom adekvatnog prostora za dječiju igru.Cilj je da se najmlađima obezbjedi prostor koji će biti bezbjedan i dovoljno udaljen od ulica i kafića. U razgovoru sa ljudima iz Opštinskog odjeljenja za prostorno uređenje, Ivana je  naišla na punu podršku, pa je kao konačno rješenje za igralište  izabran krug bivše kasarne.

-  Ova ideja mi se odmah svidjela - kaže ova preduzimljiva mlada žena,najviše zato što dječije igralište treba da bude smješteno na prostoru koji je bezbjedan i dovoljno udaljen od saobraćajnica.

Ivana je naišla na razumjevanje i u Muzičkoj školi pa se tako rodila ideja, da se u cilju prikupljanja sredstava za izgradnju igrališta organizuje humanitarni  koncert na otvorenom učenika i nastavnika ove škole. Akciji su se odmah priključili i mališani iz vrtića „Sveta Evgenija carica Milica“ kao i djeca iz Osnovne škole „Risto Proroković“.

Ovih dana na gradskom trgu improvizovana je igraonica gdje naši najmlađi sugrađani mogu da crtaju i da se druže, a sve u cilju promocije izgradnje dječijeg igrališta.

Humanitarni koncert biće održan u srijedu,3. juna sa početkom u 19 časova na gradskom trgu, a  biće organizovana i cjelodnevna igraonica.Kako nam je rekla Ivana Zec, zamišljeno je da u periodu od 11:30 do 14:30, djeca i njihovi roditelji donesu neki simboličan poklon koji će tokom koncerta  biti ponuđen sugrađanima koji žele da doniraju novac za izgradnju  igrališta.

Djevojčice iz osnovne škole su se takođe odazvale pozivu prof. Ivane za izradu predmeta od eko materijala,  koji će simbolično biti prodavani na sam dan koncerta.

Na koncertu će učestvovati učenici i nastavnici muzičke škole“ Sveti Roman Melod“ kao i mališani iz vrtića „Sveta Evgenija carica Milica“. Sve je zamišljeno kao druženje uz igru i pjesmu, a sve u cilju izgradnje igrališta za naše najmlađe sugrađane.

Pridružite se ovoj akciji i zajedno izgradimo igralište za djecu Nevesinja.

Za sve one koji žele da uplate novac mogu to uraditi na žiro račun broj:

5520060000130330 sa naznakom „Izgradnja igrališta za djecu“


Radio Nevesinje


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: