U Zovom dolu se gradi moderan most vrijedan 450.000 KM | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Zovom dolu se gradi moderan most vrijedan 450.000 KM

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:02.12.2017.

Na regionalnom putu Nevesinje – Berkovići u toku je izgradnja novog mosta preko rijeke Zovidolke. Građevinsko zdanje dužine 33 metra na moderan način će riješiti višedecenijski bezbjednosni problem u saobraćaju. Investitor projekta vrijednog 450.000 KM je JP „Putevi RS“, a radove izvodi Konzorcijum HP Investing – Nevesinjeputevi.

Most z2

Izgradnjom energetskog puta Zovi Do – Bežđeđe – Divin značajno je porastao intenzitet saobraćaja na ovom putnom pravcu. Nedavnom rekonstrukcijom i modernizacijom puta R-435 i izgradnjom mosta na Zovidolci prečica prema Bileći, Trebinju i Crnogorskom  primorju biće mnogo lagodnija vozačima.

Most z3

Stari drveni most koji je više od jednog vijeka služio mještanima i putnicima namjernicima odlazi u istoriju kao simbol  iščezlog vremena kada se drugačije živjelo i gradilo. Najveće poplave  koje su zadesile Nevesinje u 20. vijeku novembra 1934. oštetile su i porušile  mostove na  rijekama i rječicama, pa nije izdržao ni drveni most na Zovodolci. Prije sedam godina most je ponovo bio na iskušenju, ali je sačuvan snalažljivošću mještana koji su zavezali drvenu konstrukciju i tako spriječili da je odnese vodena bujica.

Most Zovodolka 2

Most z4

Most z5

Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: