Srpski ljekari počeli da pregledaju generala Mladića | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Srpski ljekari počeli da pregledaju generala Mladića

Izvor: SRNA | Foto: Screenshot | Datum:18.12.2017.

Srpski ljekari počeli su danas pregled generala Ratka Mladića u pritvoru u Hagu, gdje im je dozvoljeno da unesu samo olovku i papir, rekao je Srni Darko Mladić, sin generala Mladića.

Ratko Mladić (Foto: screenshot) - "Danas su otišli kardiolog Velibor Ilić iz Instituta `Dedinje` i neuropsihijatar Gorica Đokić, koji obavljaju preglede. Oni će s njim biti danas i sutra, a očekujem da ćemo imati izvještaj do petka", rekao je Darko Mladić.

On je naveo da su iz ćelije generala Mladića nestali neki od nalaza, koji sada "ne mogu da se lociraju" i istakao da je to predstavljalo problem za ljekare, jer su im bili potrebni da bi se bolje pripremili za pregled.

"Nisu im dozvolili da unesu ništa sem papira i olovke. Čak ni stetoskop i aparat za pritisak, koji je kardiolog htio da unese. Oni će imati ovakve preglede bez aparata. Ne znam šta će im staviti na raspolaganje, ali s obzirom na to da su mjesecima vršili opstrukciju njihovog dolaska ne očekujem da će baš mnogo da se potrude", rekao je Darko Mladić.

On je istakao da je, ipak, najvažnije da je konačno ostvareno da srpski ljekari dođu do generala Mladića.

"Nažalost, to je trebalo odavno da se desi. Više od godinu dana traje borba u vezi sa dokumentacijom i veštačenjima, a za konkretan dolazak ovih lekara potrošili smo skoro četiri mjeseca uz velike opstrukcije", rekao je Darko Mladić.

Prema njegovim riječima, za raniji dolazak ruskih ljekara kako bi pregledali generala Mladića, odbrani i porodici bilo je potrebno dvije godine borbe.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: