Promovisana gastro ponuda Hercegovine na Jahorini | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Promovisana gastro ponuda Hercegovine na Jahorini

Izvor: Herceg TV | Datum:18.12.2017.

Na Jahorini je proteklog vikenda održana velika medijska promocija gastro ponude Republike Srpske koja je održana u organizaciji Ministarstva trgovine i turizma RS i serijala „Kuhinjica“.

Na manifestaciji su učestvovali i Turistička organizacija Grada Trebinja i Hercegovačka kuća koja posluje u okviru Agrarnog fonda.

„U hotelu ‘Bistrica’ u subotu, 16. decembra, priredili smo prezentaciju turističke gastonomske ponude Hercegovine u okviru koje su predstavljeni i degustirani autentični tradicionalni hercegovački proizvodi i specijaliteti poput hercegovačkog pršuta, teletine ispod sača, više vrsta hercegovačkog sira, meda, smokava i proizvoda od smokava, graha poljaka, cicvare, priganica ali i prepoznatljivih hercegovačkih vina od autohtonih sorti grožđa, te rakije loze i rakije od smokve“, kažu iz trebinjske Turističke organizacije.

Promociji su prisustvovali predstavnici Ministarstva trgovine i turizma RS, Turističke organizacije Republike Srpske, ali i predstavnici brojnih privrednih i poslovnih subjekata iz oblasti turizma i ugostiteljstva sa Jahorine koji su iskazali visok nivo interesovanja za sklapanje poslova sa proizvođačima iz Trebinja u vezi zastupljenosti prezentovanih proizvoda u njihovim poslovnim objektima.

„Među 100 prisutnih učesnika koji su bili i direktni konzumenti hercegovačkih gostronomskih specijaliteta bili su predstavnici preko 20 TV kuća, štampanih i internet medija koji su iznijeli jako pozitivan stav onim što su vidjeli i konzumirali, pa nema ni sumnje da će kroz će svoje priloge gastro turističku ponudu Hercegovine na najbolji mogući način plasirati na 34 TV stanice, brojna štampana i internet izdanja u BiH, Srbiji i regionu. Uz Turističku organizaciju Zlatibora, naša ustanova bila jedina turistička organizacija iz okruženja koja je imala direktna zaduženja organizovanja prezentacije gastronomske turističke ponude svoje regije“, saopšteno je iz ove organizacije.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: