Trebinjski vatrogasci u novim prostorijama u martu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Trebinjski vatrogasci u novim prostorijama u martu

Izvor: Avaz.ba | Datum:18.12.2017.

U Trebinju je u toku izgradnja novog vatrogasnog doma, čija je vrijednost milion i 140 hiljada KM. Kako je predviđeno, vatrogasci bi se trebali useliti u nove prostorije početkom marta naredne godine. Izgradnju finansira Grad Trebinje novcem iz budžeta, sukcesivno tokom tri godine.

Prema riječima Marka Rikala, načelnika Odjeljenja za urbanizam, izgradnja novog vatrogasnog doma je veoma bitan i strateški važan projekt za Trebinje, a dom će se prostirati na oko 3.000 kvadratnih metara korisne površine.

- Radi se jedan veoma funkcionalan dom. U prizemlju će biti garaže za 16 vozila, odjeljenje za plovnu opremu, zatim kotlovnica, prijemna soba, kao i prostor za odlaganje opreme i rekvizita. Na spratu će biti sagrađene sobe za odmor, teretana, informacioni centar... - pojasnio je Rikalo.

Dodao je da će biti izgrađen ravan krov koji je pogodan za određenu vrstu vježbi za vatrogasce.

- U sklopu cijelog objekta planiran je i toranj koji će, takođe, služiti za vježbe i simulacije različitih situacija u kojima bi mogli biti vatrogasci tokom svog rada - istakao je Rikalo.

Tripo Ćuk, komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje, kaže da će novi moderan vatrogasni dom pružiti znatno bolje uvjete za rad 33 zaposlena u ovoj vatrogasnoj jedinici.

"Vatrogasna služba grada iz godine u godinu raste iz razloga što se grad širi. Samim tim su i veći zahtjevi i potrebe te vatrogasne službe. Dosadašnje naše prostorije u kojima se sada nalazimo su zaista neuvjetne i za ljude i za tehniku oskudne i nedovoljne za potrebe ove jedinice. Mi se nadamo da će objekat koji se gradi biti veoma brzo spreman za korištenje i mi se iskreno radujemo, s obzirom na to da ćemo napokon dobiti uslove da razmjestimo ljude, tehniku, opremu, servis i radionice" - zaključio je Ćuk i dodao da je veoma bitno i da s pozicije mogu stići u vrlo kratkom roku na bilo koju tačku gdje se ukaže potreba za vatrogasnom pomoći ili zaštitom.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: