Требиње: Ветерани траже побољшање статуса | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Требиње: Ветерани траже побољшање статуса

Извор: РТРС | Фото: Илустрација | Датум:20.12.2017.

Градски одбор Ветерана Требиње позвао је Владу Републике Српске да организује састанак са свих осам удружења проистеклих из Одбрамбено отаџбинског рата, како би се заједнички дефинисали захтјеви за побољшање економско-социјалног положаја борачке популације.

У овом удружењу сматрају да се само јединственим ставом могу изборити за бољи статус. Један од захтјева је и да се незапосленим борцима обезбиједи мјесечна накнада од 100 марака, у новцу или путем субвенција.

Жарко Кучинар, предсједник Градског одбора Ветерана, каже да су тражили да ветерани буду уставна категорија, као и закон о правима бораца.

Члан Ветерана Небојша Додик наводи да ће истрајати у тражена три захтјева - бесплатна здравствена заштита борца ветерана, пензија са 65 година старости, без обзира на радни стаж, те мјесечна накнада сваком незапосленом борцу.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: