Bileća: "Elektro-Hercegovina" odustala od isključenja struje "Vodovodu" | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Bileća: "Elektro-Hercegovina" odustala od isključenja struje "Vodovodu"

Izvor: SRNA | Datum:03.06.2015.
Na zahtjev ministra industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petra Đokića, preduzeće "Elektro-Hercegovina" Trebinje odustalo je od današnjeg najavljenog dvočasovnog isključenja električne energije bilećkom "Vodovodu", koji struju ne plaća 11 godina, potvrdio je direktor "Elektro-Hercegovine" Vladislav Vladičić.

"Vodovod" duguje "Elektro-Hercegovini" oko sedam miliona KM, a na preporuku Vlade Srpske "Elektro-Hercegovina" je ponudila "Vodovodu" petnaestogodišnji reprogram da bi obje strane mogle ispuniti zakonom propisane obaveze.

S obzirom na to da se "Vodovod" nije oglasio u vezi sa reprogramom do 1. juna, kada je bio rok, Vladičić kaže da nije imao drugi izbor nego opomenu, odnosno dvočasovno isključenje struje "Vodovodu".

Uprava preduzeća "Elektro-Hercegovina" uzela je u obzir zahtjev ministra Đokića, kao i molbu opštine Bileća, te odlučila da "Vodovodu" pruži još jednu šansu.

Vladičić napominje da prvobitna mjera nije bila usmjerena prema stanovnicima Bileće jer oni to ne zaslužuju, i namjera nije bila da im stvaraju probleme.

Vladičić je najavio da je za 10. jun zakazan sastanak predstavnika uprave "Elektro-Hercegovine", rukovodstva bilećkog "Vodovoda", opštine Bileća i narodnih poslanika na kome će pokušati da se nađe rješenje za ovaj višegodišnji problem.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: