Довољне залихе воде гарант за добар рад ХЕТ-а у 2018. години | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Довољне залихе воде гарант за добар рад ХЕТ-а у 2018. години

Извор: СРНА | Датум:31.12.2017.

Повољна хидрологија и интензивне падавине у сливном подручју крајем ове године значајно су допринијели да залихе воде у акумулацији Билећа буду изнад планираних вриједности, што је за "Хидроелектране на Требишњици" /ХЕТ/ сигуран основ да очекује добар производни резултат у 2018. години, рекао је Срни извршни директор за управљање системом ХЕТ-а Александар Вујић.

Он је истакао да је максималним могућим ангажовањем производних капацитета током децембра први пут ове године остварена планска производња система ХЕТ.

"Kао посљедица дугог сушног периода и рада у условима лошег искориштења хидроенергетског потенцијала акумулације Билећа током већег дијела године, остварена производња ХЕТ-а за 2017. годину је далеко испод очекивања и износи 58 одсто", рекао је Вујић.

Он каже да је ово предузеће, поред незабиљежено лоше хидрологије, ниских залиха воде у акумулацији Билећа и смањене расположивости агрегата, ипак својом производњом била гарант поузданог снабдијевања електричном енергијом свих корисника у електроенергетском систему Електропривреде Републике Српске током 2017. године.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: