Banjaluka: Od 22 autobusa 15 neispravno | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Banjaluka: Od 22 autobusa 15 neispravno

Izvor: Glas Srpske | Foto: RTRS | Datum:03.06.2015.
Od 22 autobusa koja su upućena na vanredni tehnički pregled čak 15 je neispravno a od toga broja čak sedam je isključeno iz saobraćaja.

Na osam autobusa je utvrđena manja tehnička neispravnost.To su rezultati akcije pojačane kontrole ispravnosti autobusa koju je Centar javne bezbjednosti Banjaluka proveo 29. maja.

- Cilj ovakvih akcija je smanjenje broja saobraćajnih nezgoda i poboljšanje stanja bezbjednosti saobraćaja - rekla je portparolka CJB Banjaluka Marija Markanović.

Direktor "Autoprevoza" Dejan Mijić rekao je da je ovom kontrolom utvrđena neispravnost jednog vozila ove firme.

- Tražićemo vještačenje tog nalaza. Procentualno, ranijih godina najveći broj isključenih autobusa na vanrednim kontrolama, bilo je iz "Autoprevoza". Kada bi ta vozila odvezli kod drugih ovlašćenih servisa za tehnički pregled utvrdilo bi se da su vozila ispravna. Zbog toga ćemo osporiti taj nalaz - precizirao je Mijić.

Smatra da je bez obzira na probleme organizacija i kvalitet gradskog prevoza u gradu jedno od kvalitetnijih u regionu.

- Iz godine u godinu imamo sve manje putnika a veliki broj linija je nerentabilan. Postavlja se pitanje dokle će prevoznici moći da rade u ovakvoj situaciji jer bez subvencija prevoznici neće moći kupiti nova vozila i nivo usluge će neminovno opadati - dodao je Mijić.

Zamjenik direktor "Bočac tursa" Slobodanka Marčeta rekla da je da u vanrednoj kontroli autobusa nije utvrđena tehnička neispravnosti njihovih vozila.

- Policija je zaustavljala naše autobuse i slala ih na vanredne kontrole, ali sva vozila su bila ispravna - kazala je Marčeta.

Banjalučane ne iznenađuju rezultati vanredne kontrole ispravnosti autobusa.

Mještanka naselja Starčevica Jovana Perović kaže da se autobus na liniji 14b, kojim svakodnevno putuje juče pokvario dva puta.

- Autobus koji saobraća u jutarnjim časovima iz ovog naselja ostao je u kvaru u Boriku. Morala sam čekati skoro pola sata drugi autobus kao bih došla na posao - kazala je Perovićeva.

Predsjednik udruženja za unapređenje i bezbjednost saobraćaja RS Milenko Jaćimović rekao je da je prema ranijim kontrolama od ukupno kontrolisanih autobusa 60 odsto bilo tehnički neispravno.

- Uprkos malom uzorku rezultati nisu ohrabrujući - kazao je Jaćimović. On je dodao da na linijama gradskog prevoza saobraća oko 126 autobusa.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: