Karajlić: Bez utopijske slike svijeta, lako je postati terorista | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Karajlić: Bez utopijske slike svijeta, lako je postati terorista

Izvor: SRNA | Foto: SRNA | Datum:04.06.2015.
Današnja omladina nema utopijsku sliku svijeta, pa u nedostatku utopije dolazi do apatije, koja je najopasnija pojava u društvu - smatra muzičar i pisac Nenad Janković, alias dr Nele Karajlić.

On je na forumu u Banjaluci, koji je organizovao Pokret "Pozitivna Srpska", naveo da se bez utopijske slike "lako postaje terorista, a kada se ona stvori - tada i teroristi polako počnu da bivaju umjetnici".

Nele Karajlić ocjenjuje da su najaktivnija omladina danas - fudbalski navijači, koji imaju svoju unutrašnju organizaciju, čak i više nego studenti ili neke socijalne pa čak i nacionalne grupe.

"Da li će mlad čovjek `pripasti` Fudbalskom klubu 'Borac', islamu ili rokenrolu - pitanje je koje svako rješava prema svom afinitetu", navodi Karajlić.

On ističe da je njegova generacija imala utopijsku sliku svijeta, odnosno da je tada postojala misao da svijet može biti bolje mjesto za život.

Karajlić navodi da mu je ideja Pokreta "Pozitivna Srpska" - bliska, "jer je čitav život i sam bio pozitivan, uprkos tome što je imao tehničkih, taktičkih, fizičkih i psihičkih poteškoća u životu".

Portparol kampanje "Misli pozitivno" Ognjen Ranisavić objašnjava da je cilj da mladi počnu da gledaju stvari sa afirmativne strane, da razmisle šta imaju, a ne šta nemaju.

Ranisavić navodi da je Karajlić i u toku posljednjeg građanskog rata, zahvaljujući pozitivnoj energiji, uspio da napravi serijal "Složna braća", iako u to vrijeme nije bilo previše razloga za smijeh.

On najavljuje da će u sklopu kampanje "Misli pozitivno" o svojim životnim iskustvima na sljedećem forumu, za deset dana, studentima govoriti muzičar Rambo Amadeus, koji je "izmislio turbo folk koji danas živimo".


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: