Opština Foča: Na proljeće kreću projekti vrijedni više od šest miliona maraka | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Opština Foča: Na proljeće kreću projekti vrijedni više od šest miliona maraka

Izvor: Opština Foča | Datum:10.02.2018.

Početkom građevinske sezone u Foči će započeti realizacija nekoliko veoma značajnih infrastrukurnih projekata čija je ukupna vrijednost više od 6,5 miliona maraka.

Među njima je projekat izgradnje dvije stambene zgrade u naselju Velečevo, u kojima će smještaj dobiti porodice koje se nalaze u kolektivnom centru u Miljevini i porodice koje su u stanju socijalne potrebe.

"U pitanju je izgradnja jedne zgrade sa dvadeset stanova i druge zgrade sa 12 stambenih jedinica. Osim toga, u toku je i izgradnja 45 kuća za raseljene i povratnike na području Foče", rekao je načelnik opštine Foča Radisav Mašić.

Mašić podsjeća da slijedi i rekonstrukcija Sportskog centra "Partizan" u kojoj će adekvatan prostor za rad dobiti fočanski sportski klubovi, a prvi put uslovne prostorije za rad dobiće i ovdašnje kulturno-umjetničko društvo.

"U krugu Univerzitetske bolnice počeće izgradnja novog objekta za potrebe Regionalnog centra Instituta za javno zdravstvo RS , a biće rekonstruisana i zgrada Osnovnog suda u Foči", dodaje Mašić.

On je istakao  i  da će na realizaciji ovih poslova biti angažovana lokalna preduzeća i domaća radna snaga.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: