Tamindžija: Neće biti povećani troškovi preduzeća | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Tamindžija: Neće biti povećani troškovi preduzeća

Izvor: Srna | Datum:12.02.2018.

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ilija Tamindžija tvrdi da nema mogućnosti za povećanje troškova proizvodnim preduzećima “Elektroprivrede Republike Srpske”.

“Činjenica je i da `Hidroelektrane na Trebišnjici` vlastitim sredstvima finansiraju izgradnju hidroelektrane `Dabar`, što dovoljno govori o svemu”, rekao je danas Tamindžija u Narodnoj skupštini u raspravi o Prijedlogu zakona o prestanku važenja Zakona o naknadama za korišćenje prirodnih resursa u svrhu proizvodnje električne energije po hitnom postupku.

On je podsjetio da proizvodnja električne energije do 2005. godine nije bila pet hiljada gigavat časova, dok je u posljednjih nekoliko godina bila viša i od šest hiljada gigavat časova.

Poslanik NDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dragan Čavić tvrdi da se godinama “friziraju” finansijski izvještaji proizvodnih preduzeća “Elektroprivrede Republike Srpske” u kojima su vidljivi gubici.

On smatra da je u Srpskoj neophodno donijeti novi zakon o koncesijama kojim će posebno biti regulisan način raskida koncesionih ugovora.

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Branislav Borenović rekao je da je vidljivo da o važnim pitanjima vezanim za koncesije nema odgovora, među kojima je i ko je od koncesionara platio naknadu.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: