HSBC ukida do 25.000 radnih mjesta širom svijeta | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

HSBC ukida do 25.000 radnih mjesta širom svijeta

Izvor: Tanjug | Foto: AP | Datum:09.06.2015.
Britanska banka HSBC, koja je u ovom trenutku pogođena brojnim skandalima, najavila je danas da će ukinuti do 25.000 radnih mjesta, u sklopu globalnog restrukturiranja poslovanja kojim je predviđeno i povlačenje banke iz Brazila i Turske, kao i mogućnost napuštanja Londona kao sjedišta banke.

Banka je, takođe, saopštila da je za naredne dvije godine planirana godišnja ušteda od pet milijardi dolara, prenosi agencija Frans pres.

Saopštenje HSBC-a dolazi uoči današnjeg obraćanja generalnog direktora banke Stjuarta Gulivera investitorima i očekivane najave ukidanja više hiljada radnih mjesta.

"HSBC u ovom trenutku preduzima veliko reorganizovanje svog poslovnog portfolija. Banka preraspodjeljuje resurse kako bi uhvatila priliku za budući rast i strukturnim promjenama se prilagođava poslovnoj klimi", navodi se u zvaničnom saopštenju banke.

HSBC planira da do 2017. godine ostvari godišnju uštedu troškova od 4,5 do 5,0 milijardi dolara, kao i da proda svoje poslovanje u Turskoj i Brazilu, precizira se u saopštenju, i dodaje da će banka povećati obim investicija u Aziji.

Banka je, takođe, najavila završetak izrade izvještaja o lokaciji na koju će do kraja ove godine premjestiti svoje sjedište.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: