Roman Abramovič kupuje banku u Srbiji | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Roman Abramovič kupuje banku u Srbiji

Izvor: Tanjug | Datum:11.06.2015.
Ruski milijarder Roman Abramovič želi da kupi kragujevačku KBM banku za tri miliona evra, piše današnji Blic, pozivajući se na više izvora iz bankarskih krugova.

Vlasnik kragujevačke banke - Nova kreditna banka iz Maribora, pregovarala je sa Abramovičem o prodaji 89, 53 odsto kapitala KBM banke. Sa ruskim oligarhom Slovenci su dogovorili i cijenu od tri miliona evra.

Prema saznanjima Blica, Abramovič o kupovini banke u Srbiji pregovara preko svog londonskog investicionog fonda Milhaus Kapital koji je osnovao 2001.

U slovenačkoj Novoj kreditnoj banci potvrdili su za Blic da je prodaja njihove banke u Kragujevcu u toku i napomenuli su da zbog toga ne mogu da kometarišu detalje postupka.

U Narodnoj banci Srbije zasad ne znaju ništa o kupovini kragujevačke banke, piše Blic.

Za kupovinu, to jest sticanje vlasništva u KBM banci a.d. Kragujevac, NBS se zvanično nije obratila nijedna kompanija - navedeno je odgovoru NBS, prenosi Blic.

KBM banka ima 24 ekspoziture.
Na kraju 2013. banka je zauzimala 0,5 odsto tržišta u Srbiji i zapošljavala 366 ljudi. Tada je godinu završila sa gubitkom od 734 miliona dinara.

Nova kreditna banka iz Maribora postala je njen većinski vlasnik 2010.
Prošle godine ova banka je pala na dubinskom preispitivanju finansijskog stanja banaka u Evropi, nakon čega su i počele da se pojavljuju informacije da banka želi da proda sve što može, piše Blic.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: