Danas otvaranje fabrike "Henkel" | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Danas otvaranje fabrike "Henkel"

Izvor: Srna | Datum:11.06.2015.

U Bileći će danas biti otvorena fabrika "Henkel - ceresit", površine 6.000 metara kvadratnih, čija je izgradnja počela u novembru prošle godine.

U "Henkelu" su ranije najavili da će fabrika direktno zaposliti 30 osoba, ali da će broj zaposlenih biti i veći, s obzirom na saradnju ove kompanije sa domaćim firmama i šire angažmane.

Radovi na ovom objektu izvođeni su u skladu sa najmodernijim tehničkim, tehnološkim i ekološkim standardima, a proizvodiće se građevinski praškasti proizvodi na bazi cementa za lijepljenje pločica i termoizolaciju objekta - visokokvalitetni proizvodi po kojima je kompanija poznata širom svijeta.

U "Henkelu" je Srni ranije rečeno da su detaljne analize i istraživanja tržišta kompanije rezultirala visokim ocjenama geografskog položaja opštine Bileća, s obzirom na blizinu svih ostalih tržišta gdje će biti plasirani proizvodi ove fabrike.

"Za izbor lokacije od velikog je značaja blizina dobavljača sirovine mljevenog kalcijum-karbonata koji se nalazi u Bileći, a sa kojim će fabrika biti u direktnoj vezi", kažu u "Henkelu".

Gradonačelnik opštine Bileća Miljan Aleksić rekao je ranije da je od velikog značaja za ovu malu hercegovačku opštinu takav projekat, čijom realizacijom je omogućeno zaposlenje većeg broja radnika.

"Nadamo se da će dolaskom `Henkela` u Bileću ova lokalna zajednica privredno oživjeti, te da će i drugi investitori naći interes da ulažu na ovim prostorima", rekao je Aleksić.



Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: