Od jula struja za domaćinstva skuplja za 9,4% | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Od jula struja za domaćinstva skuplja za 9,4%

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:11.06.2015.

 Domaćinstva u Republici Srpskoj već od narednog mjeseca struju će u prosjeku plaćati skuplje za 9,4 %, odučila je danas Regulatorna komisija za energetiku RS.

press o struijiCijena struje za zanatlije i druge male komercijalne kupce neće biti povećana, jer je, kako je pojašnjeno, komisija uvažila ranije primjedbe ove kategorije potrošača na visoku cijenu struje.

„Odluka je konačna i stupa na snagu od 1. jula“, rekao je na pres konferenciji predsjednik Regulatorne komisije za energetiku RS Milenko Čokorilo.

On je pojasnio da je prosječno povećanje cijene struje u svim tarifama koje reguliše ova komisija – a uključuju domaćinstva, male komercijalne kupce i javnu rasvjetu – 8,1%.

Čokorilo je istakao da bi prosječno povećanje cijene električne energije po svim kategorijama potrošača, uključujući i „industrijske“ kupce, trebalo da bude 8,76%.

On je pojasnio da „industrijski“ kupci nisu u nadležnosti Regulatorne komisije za energetiku, već Elektroprivrede RS, ali da su za pomenutu kalukaciju uzeti stavovi predstavnika ERS po ovom pitanju izneseni na formalnim raspravama.

R.S.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: