Prošle godine u BiH registrovano gotovo milion vozila | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Prošle godine u BiH registrovano gotovo milion vozila

Izvor: Srna | Datum:24.03.2018.

U BiH je prošle godine registrovano ukupno 981.609 drumskih motornih vozila, od čega se 76.176 vozila ili 7,7 odsto odnosi na prvi put registrovana drumska motorna vozila kojih je za dva odsto više nego 2016. godine.

Od ukupnog broja registrovanih drumskih motornih vozila u 2017. godini, 88 odsto odnosi se na putnička, osam odsto na teretna vozila, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Posmatrano po tipu pogonske energije, 69 odsto vozila koristi dizel, 27 odsto benzin i četiri odsto ostale tipove goriva.

Kada je riječ o prvi put registrovanim drumskim motornim vozilima, njih 82 odsto se odnosi na putnička, 11 odsto na teretna, tri odsto na priključna, a četiri odsto na sve ostale kategorije vozila.

Posmatrano po tipu pogonske energije, 72,2 odsto prvi put registrovanih vozila koristi dizel, 25,4 odsto benzin, a na ostale 2,4 odsto.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: