U tri dana Grci povukli dvije milijarde evra iz banaka | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

U tri dana Grci povukli dvije milijarde evra iz banaka

Izvor: B92 | Foto: Thinkstock.com | Datum:19.06.2015.
Građani Grčke su u protekla tri dana povukli dvije milijarde evra iz domaćih banaka.

Grčka i EU               Foto: : Thinkstock.com - To je signal ubrzanog tempa odliva sredstava iz banaka nakon kolapsa pregovora Atine sa kreditorima prošlog vikenda, saopštila su tri neimenovana izvora iz grčkih banaka Rojtersu.

Štediše su između ponedjeljka i srijede povukli iz banaka dvije milijarde evra, što predstavlja 1,5 odsto od ukupno 133,6 milijardi evra depozita domaćinstava i korporacija položenih u grčkim bankama do kraja aprila, tvrde neimenovani izvori, a prenosi Rojters.

Prije ove nedjelje, štediše su povlačile u prosjeku 200-300 miliona evra dnevno, a od oktobra prošle godine građani Grčke konstantno podižu novac iz banaka u strahu od bankrota zvanične Atine, navodi britanska agencija.

"Naredne dvije nedelje su od ključnog značaja za zemlju i banke. Vlada mora da što je prije moguće obezbjedi sporazum sa kreditorima", izjavio je jedan neimenovani izvor iz grčke banke.

Postojeći program međunarodne pomoći Grčkoj ističe 30. juna


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: