Evropa kupuje gas u Azerbejdžanu, a Azerbejdžan u Rusiji? | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Evropa kupuje gas u Azerbejdžanu, a Azerbejdžan u Rusiji?

Izvor: SRNA | Datum:22.06.2015.
Evropa želi da smanji zavisnost od ruskog gasa i namjerava da uvozi taj energent iz Azerbejdžana, a u isto vrijeme Azerbejdžan traži od Rusije dodatne količine gasa?! "Gasprom" saopštava da je spreman da počne sa isporukama gasa Azerbejdžanu.

Gas - Foto: ilustracija Zbog povećanja unutrašnjih potreba za gasom i rasta ekonomije Azerbejdžana, "Gasprom" je spreman da udovolji potrebama te republike za uvozom gasa u potrebnim obimima, objašnjava šef ruske kompanije Aleksej Miler.

- Bez obzira na velike zalihe gasa , dinamika eksploatacije (prije svega najvećeg naftnog polja Šah Deniz) sada je jako usporena. To je vezano za nedostatak slobodnih finansijskih resursa - pojašnjava član ekspertskog savjeta Saveza za naftu i gas Eldar Kasajev.

Azerbejdžanska ekonomija veoma je zavisna od prihoda od nafte i gasa. Pad cijena nafte povukao je za sobom pad cijena gasa, pošto su dugoročni ugovori povezani za cijenu nafte - navode ekonomski portali.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: