Cvijanović: Srpska jača finansijski i ekonomski | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Cvijanović: Srpska jača finansijski i ekonomski

Izvor: SRNA | Datum:28.07.2018.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je da je Srpska danas, uprkos različitim izazovima i blokadama, stabilna i funkcionalna, te da u posljednjem periodu bilježi rekordne rezultate koji su pokazatelji da jača finansijski i ekonomski.

Na svečanom prijemu u Karnegi institutu za nauku u Vašingtonu koji je, u njenu čast, organizovalo Predstavništvo Republike Srpske u SAD, Cvijanovićeva se zahvalila srpskoj dijaspori koja je, zajedno sa crkvom uvijek pokazivala solidarnost i nesebično pomagala svoje sunarodnike u Srpskoj, naročito u vrijeme katastrofalnih poplava 2014. godine, čije se posljedice saniraju i danas.

Ona je istakla da je Republika Srpska u posljednjem periodu intenzivirala saradnju sa sveštenstvom i udruženjima iz dijaspore u SAD, te podsjetila na prvi Forum dijaspore u Banjaluci s početka godine, koji predstavlja značajan korak ka uspostavljanju snažnijih ekonomskih, političkih i drugih veza između Srpske i njene dijaspore, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Svečanom prijemu, koji je upriličen u okviru obilježavanja jubileja stogodišnjice podizanja srpske zastave ispred Bijele kuće, prisustovalo je sveštenstvo Eparhije istočnoameričke Srpske pravoslavne crkve, predvođeno Njegovim preosveštenstvom episkopom Irinejom i brojna srpska dijaspora.

Cvijanovićeva je izrazila zadovoljstvo što je imala priliku da u ime Vlade i institucija Srpske prisustvuje ovom za srpski narod u cjelini izuzetno važnom jubileju, te ocijenila da podizanje srpske zastave poslije jednog vijeka, treba da bude osnova za izgradnju boljih odnosa srpskog i američkog naroda.

Predsjednik Vlade Republike Srpske u Vašingtonu je prisustvovala i kulturno-umjetničkom programu u Karnegi institutu za nauku, koji je Srpska nacionalna federacija organizovala povodom obilježavanja jubileja podizanja srpske zastave ispred Bijele kuće.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: