Gasprom potvrdio: Turski tok staje sa gradnjom | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Gasprom potvrdio: Turski tok staje sa gradnjom

Izvor: B92 | Foto: REUTERS | Datum:09.07.2015.
Ruski Gasprom raskinuo je ugovor sa kompanijom Saipem o izgradnji prve linije morskog dijela gasovoda Turski tok, saopšteno je iz te ruske kompanije.

Gasovod (ilustracija) - Foto: REUTERS

Kompanija Južni tok transport obavijestila je kompaniju Saipem o raskidu ugovora o izgradnji prve linije morskog dijela gasovoda, koji je 2014. godine bio potpisan u okviru projekta Južni tok.

Takva odluka je uslovljena nemogućnošću postizanja sporazuma o radnim i komercijalnim pitanjima u vezi sa projektom Turski tok, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, ostali radovi na projektu se nastavljaju i u bližoj budućnosti Južni tok transport će početi pregovore sa potencijalnim izvođačima radova za izgradnju prve linije Turskog toka.

Ruski mediji objavili su juče da je Gasprom u očajničkom pokušaju da nađe zajednički jezik s Turskom privremeno obustavio investiranje projekta "Južni koridor".

Informacija da je Gasprom obustavio proširenje gasovoda Južni koridor dodatno je "potpalila" spekulacije da Rusija polako ali sigurno odustaje od tog projekta.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: