Pojeftinjuje registracija vozila: Polisa umanjena za 10 odsto | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Pojeftinjuje registracija vozila: Polisa umanjena za 10 odsto

Izvor: Nezavisne novine | Datum:06.09.2018.

Cijena premije osiguranja od odgovornosti za motorna vozila, koja se plaća prilikom registracije, biće jeftinija za 10 odsto, odlučio je Upravni odbor Agencije za osiguranje Republike Srpske.

Upravni odbor Agencije je, na prijedlog direktora Agencije, usvojio izmjene Odluke o zajedničkoj tarifi premija i cjenovniku za osiguranje od odgovornosti za motorna vozila u Republici Srpskoj, saopšteno je iz ove Agencije.

Ovo umanjenje cijena premije osiguranja je izvršeno nakon analiza stručnih službi Agencije, koje su kao rezultat imale zaključak da su stvorene sve tehničke i druge pretpostavke za umanjenje premije.

Umanjenjem cijena premije osiguranja u vrsti osiguranja od odgovornosti za motorna vozila za 10 odsto će kao posljedicu imati smanjenje obaveza građana i privrednih subjekata po osnovu premije osiguranja pri registraciji vozila, a isto ima za cilj i postepenu pripremu društava za osiguranje za liberalizaciju cijena premije u vrsti osiguranja od odgovornosti za motorna vozila.

Kako je saopšteno, ovim činom Agencija, regulatorno-nadzorni organ na tržištu osiguranja Republike Srpske, djeluje u interesu građana i privrednih subjekata Republike Srpske, jer će obaveze ovih lica pri ugovaranju osiguranja biti manje, a Agencija će se pobrinuti da svojim nadzornim i regulatornim aktivnostima i dalje obezbjedi stabilnost tržišta osiguranja i nesmetanu i brzu isplatu šteta svim oštećenim licima.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: