Pol: SAD čeka ekonomska kriza ako svijet odbaci dolar | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Pol: SAD čeka ekonomska kriza ako svijet odbaci dolar

Izvor: SRNA | Datum:14.07.2015.
Američki političar Ron Pol upozorava da SAD čeka velika ekonomska kriza, ukoliko druge zemlje odustanu od korištenja dolara za realizaciju međunarodnih transakcija.

Ron Pol - Prema njegovom mišljenju, SAD se suočavaju sa istim problemima kao i Grčka - prekomjerni troškovi za socijalno osiguranje i subvencije, kao i ogromni vojni troškovi.

On ističe da Amerika troši milijarde dolara za vođenje "imperijalističke vanjske politike", a Amerikanci su, ipak, sve manje zaštićeni.

"Grčka kriza pokazuje šta nas očekuje u budućnosti, ukoliko ne obustavimo prekoračenje potrošnje za vođenje ratova", smatra Pol, republikanac koji se zalaže za prestanak američkih intervencija po svijetu.

Kako prenose portali, Pol ističe da je status dolara kao svjetske devizne rezerve razlog zbog kog je, i pored velikog minusa, Amerika izbjegla veliku ekonomsku krizu.

"Rusija i Kina već odbacuju dolar u međunarodnim transakcijama. Samo je pitanje vremena kada će i druge zemlje osporiti status dolara. Ukoliko se to dogodi, katastroFa `u grčkom stilu` postaće neizbježna", zaključuje on.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: