Sutra licitacija za prodaju dijela imovine preduzeća "Ugostiteljstvo i turizam" iz Gacka | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Sutra licitacija za prodaju dijela imovine preduzeća "Ugostiteljstvo i turizam" iz Gacka

Izvor: Herceg TV | Foto: Moja Hercegovina | Datum:13.08.2015.

Poreska uprava Republike Srpske za petak 14.08.2015 godine u 12:00 časova raspisala je licitaciju za prodaju dijela imovine preduzeća "Ugostiteljstvo i turizam" iz Gacka.


Preduzeće AD "UiT" Gacko nalazi se u dugogodišnjoj dubiozi posle dvije neuspješne privatizacije a potpuni kolaps u ovom preduzeću dogodio se u avgustu prošle godine kada je Poreska uprava RS zatvorila sve objekte ovog preduzeća i blokirala imovinu zbog duga od više stotina hiljada maraka. Ovom odlukom zatvoreno je nekoliko reprezentativnih objekata u centru grada, zatvoren je i jedini gatački hotel a više od 80 radnika ostalo je bez posla.


Posle godinu dana iščekivanja šta će se dogoditi sa ovim gigantom, Poreska uprava zakazala je licitaciju za prodaju imovine ovog preduzeća. Sutra u Trebinju na licitaciji će se naći pokretna imovina odnosno inventar Gradske kafane i to: sitan inventar, rashladne vitrine, aparati za kafu, televizori, kase, računari, namještaj, kuhinjski elementi i drugo. Ukupna procijenjena vrijednost imovine ponuđene na prodaju je 17 144,00 KM, a ne može biti prodana za iznos manji od 75% početne cijene.

U narednom periodu za očekivati je da se na licitaciji nađe i ostala pokretna i nepokretna imovina ovog preduzeća, kako bi Poreska uprava namirila svoja potraživanja koja iznose više od 700 000KM. Radnici sa strahom i zebnjom iščekuju ishod, još uvijek nadajući se da će im biti isplaćene zaostale plate i uplaćeni doprinosi dok sve manje gačana vjeruje da će ovo preduzeće ponovo biti otvoreno.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: