Bileća: Voda od februara skuplja za 20 odsto | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Bileća: Voda od februara skuplja za 20 odsto

Izvor: RTRS | Datum:05.02.2019.

Građane Bileće od februara očekuju 20 odsto veći računi za vodu.


 
Od prvog februara, za potrošeni kubik vode Bilećani će umjesto dosadašnjih 84 pfeniga, plaćati jednu marku bez PDV. Bio je to izbor izmeću dvije opcije - ili vodovod bez struje i redukcije vode, ili poskupljenje.

"Znamo da je svako poskupljenje nepopularna i krajnja mjera, ali drugačije nije moglo", kažu u bilećkom Vodovodu.

Naime, jedino povećanjem cijene vode mogu se obezbijediti sredstva za reprogramirani višemilionski dug za struju koji odavno opterećuje poslovanje ovog preduzeća.

Do sada je Vodovod jedva uspijevao da izmiruje tekuće račune za struju, a kako je nedavno potpisan reprogram višemilionskog duga, mjesečnu ratu od 16.500 maraka, koliko moraju plaćati Elektro-Hercegovini, bilo je nemoguće plaćati. Opština, ionako u finansijskom kolapsu, nije mogla da sufinansira razliku između tzv. socijalne i ekonomske cijene vode.

Posljednji put cijena vode u Bileći povećana je u ljeto 2015. godine. Inače, bilećki vodovod ima jedan od najsloženijih sistema za prepumpavanje vode, pa su i računi za struju znatno viši nego u drugim, sličnim preduzećima.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: