Gubitak RiTE Gacko oko 40 miliona KM | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Gubitak RiTE Gacko oko 40 miliona KM

Izvor: Fena | Datum:24.08.2015.

Preduzeće Rudnik i Termoelektrana Gacko tokom prvih šest mjeseci ove godine prikazalo je gubitak od čak 16,6 miliona KM.

RITETaj finansijski minus znatno je veći u odnosu na isti period 2014, kada je RiTE Gacko poslovao s gubitkom od 4,9 miliona KM.
U polugodišnjem finansijskom izvještaju za 2015. godinu, objavljenom na Banjalučkoj berzi se navodi da RiTE Gacko ima akumulirani gubitak od oko 40 miliona KM.
Ovo preduzeće ima dugoročne kreditne obaveze od oko 28,5 miliona KM, milionske obaveze prema dobavljačima, obaveze po odnosu zarada i nakanada…
Prosječan broj zaposlenih u ovom preduzeću iz sistema „Elektroprivrede Republike Srpske“ povećan je u odnosu na isti period prošle godine za više od stotinu radnika.
U polugodišnjem izvještaju se navodi da je prosječan broj zaposlenih po osnovu stanja na kraju mjeseca bio 1.769 radnika.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: