Intenzivirana istraživanja rude na Čelebićima | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Intenzivirana istraživanja rude na Čelebićima

Izvor: Radio Foča | Datum:25.08.2015.

Na području MZ Čelebići intenzivirani su radovi na istraživanju nalazišta rude olova, bakra i cinka. Ugovor o koncesiji zaključen je polovinom 2013. godine a radovi treba da budu okončani do marta naredne godine. Vrijednost investicije je 14.300.000 KM.
ČelebićiPored nekoliko bušotina, koje su urađene prošle godine, na lokalitetima Višina, Rajkovići, Krna Jela i Rijeka, biće otvoreno i nekoliko istraživačkih jama, što će geolozima i rudarima omogućiti rad i u zimskom periodu.

Pored stručnjaka geologa i rudarskih inženjera na ovim poslovima angažovano je nekoliko kooperanata iz Foče, kao lokalno stanovništvo. Investitor,privredno društvo „Western mining“ je u ovaj projekat do sada investiralo više od 1,5 miliona KM.

Očekuje se da će istraživački radovi potvrditi opravdanost ulaganja u eksploataciju rude, što će dati značajan doprinos razvoju tog kraja kao i cijele naše opštine, stoji u informaciji koju smo dobili iz opštine.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: