Cijene rominga mogu biti niže za 80 odsto | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Cijene rominga mogu biti niže za 80 odsto

Izvor: RTRS | Datum:05.03.2019.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da se BiH nalazi u stalnoj atmosferi blokade i naveo primjer sporazuma o romingu koji BiH treba da potpiše 5. aprila.

- Imamo situaciju da građanima BiH može da se smanji cijena rominga u regionu, a kasnije i sa cijelom Evropom za 80 odsto i tu nema dogovora. Šta se tu ima i dogovarati, to se jednostavno mora prihvatiti. Jedino BiH odbija da potpiše taj sporazum zato što postoje interesi određenih kompanija - rekao je Dodik.

On je istakao da je danas razgovarao sa direktorom kompanije "M:tel" u Republici Srpskoj.

- "M:tel" je spreman da poštuje odluke vezane za roming, jer je i sama Srbija pristala na to. Petog aprila taj sporazum se potpisuje, a od prvog jula trebalo bi da cijene budu niže za 80 odsto - pojasnio je predsjedavajući Predsjedništva.

Dodik je izjavio da je razgovarao i sa hrvatskim članom Predsjedništva BiH Željkom Komšićem koji se slaže da se ovaj sporazum potpiše.

- Ali gospodin Džaferović smatra da treba to još da razmatramo.  Njemu nešto nije jasno oko toga, što govori opet da "BH Telekom" hoće u tom periodu da dobije na vrijemu i nove prihode - pojasnio je on.

Dodik naglašava da je ovo pitanje suštinski interes građana.

- Na ovakva pitanja ne treba trošiti snagu. Zašto bi mi plaćali 80 odsto veću cijenu i više nego bilo ko drugi iz Srbije, Crne Gore ili zemalja Evropske unije. Ako na ovo gubimo vrijeme, treba se zapitati kakva  je ovo zemlja koja ne štiti svoje građane - istakao je Dodik.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: