Povoljni krediti za nabavku junica | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Povoljni krediti za nabavku junica

Izvor: Herceg TV | Foto: Radio Nevesinje | Datum:27.08.2015.

U organizaciji Opštinskog odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti i Udruženja poljoprivrednih proizvođača danas su nevesinjskim proizvođačima mlijeka predstavljene kreditne linije za poljoprivredu  u okviru Projekta unapređenja životnih uslova na selu koji se realizuje zahvaljujući kreditnim sredstvima IFAD-a.


Projekat provodi Jedinica za koordinaciju poljoprivrednih projekata Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS. Kako je obrazloženo, osnovna namjena kreditnih sredstava je nabavka  steonih junica iz Austrije, pasmine tirolsko sivo goveče i simentalac.

Predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača Dragan Drvendžija objasnio je uslove kreditiranja i druge pojedinosti. Prema njegovim riječima  korisnici kredita su mali poljoprivredni proizvođači koji se bave proizvodnjom i prodajom mlijeka. Iznos kredita za nabavku muznih grla je do 27.000 KM, uz grejs period do jedne godine i kamatu od 4,67%.

Načelnik opštine Momčilo Šiljegović je  preporučio nevesinjskim  stočarima da se uključe u projekat IFAD-a, naglašavajući da je kreditna linija povoljna. On je  ocijenio da je za poljoprivrednike  značajno što se kredit ne vraća u novcu nego u proizvodu i što nisu potrebni žiranti nego garancija otkupljivača mlijeka.

Zainteresovani proizvođači mlijeka do kraja avgusta trebalo bi da popune ankete koje su dostupne u Odjeljenju za privredu i društvene djelatnosti opštine Nevesinje i Udruženju poljoprivrednih proizvođača.


(DRAGAN GRAHOVAC)


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: