Istekao i drugi rok: Još nema novca za Novoteks | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Istekao i drugi rok: Još nema novca za Novoteks

Izvor: Radio Trebinje | Datum:01.09.2015.

zgrada-novoteksa

Na račune trebinjskog preduzeća „Novoteks“ u stečaju nije stigao novac od JP „Nikola Tesla“, koje je ovaj trebinjski tekstilni kombinat prije skoro pola godine kupilo za oko 3,04 miliona KM.

Po drugi put nije ispoštovan rok uplate, jer je prvobitno novac trebao biti uplaćen u junu, a zatim je Skupština povjerilaca rok produžila do 31. avgusta.

„Narednih dana ćemo odlučiti da li će biti raspisana nova licitacija ili će biti održana Skupština povjerilaca oko prodaje preduzeća Vladi RS“, rekao je za Radio Trebinje Lazar Đurđević, stečajni upravnik „Novoteksa“.

Direktor „Nikole Tesle“ Dušan Vještica ranije je rekao da je ideja bila da ovo preduzeće kupi „Novoteks“, ali se od toga odustalo.

„Iz resornog ministarstva sam obavješten da će direktnu kupovinu ovog preduzeća obaviti Vlada, kao što je uradila sa još nekoliko preduzeća u RS“, naveo je Vještica krajem juna, nakon što je produžen rok za uplatu za pogon „Novoteksa“.

Preduzeće „Nikola Tesla“ je polovinom marta za objekte, zemljište, kao i pokretnu i nepokretnu imovinu „Novoteksa“ ponudilo oko 3,04 miliona KM, a uplaćena je samo kaucija od 50 hiljada KM.

Prije prodaje JP „Nikola Tesla“ propalo je osam licitacija za prodaju pogona „Novoteksa“, pošto nije bilo zainteresovanih.

Stečajni postupak u „Novoteksu“, koji je imao oko 800 radnika, pokrenut je 2011. godine, a ukupna dugovanja ovog preduzeća su oko 60 miliona maraka.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: