Trebinje: Rekordna posjeta turista ove godine | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Trebinje: Rekordna posjeta turista ove godine

Izvor: RTRS | Foto: RTRS | Datum:02.09.2015.
Trebinje postaje prava i nezaobilazna destinacija brojnim turistima. To potvrđuje i njihov broj koji se svake godine povećava. Ovog ljeta oboreni dosadašnji rekordi kada je posjeta turista u pitanju.

Trebinje turizam - Foto: RTRS Prema podacima Turističke organizacije, u prvih sedam mjeseci u Trebinju je boravilo oko 25. 000 turista što je za 21 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Ovo je broj ostvarenih noćenja, a procjene su da je taj broj i tri puta veći. Brojni smještajni kapaciteti nisu prijavljeni, a samim tim nisu prijavljeni ni turisti koji borave u tim objektima. 

Od ukupnog broja prijavljenih turista u Trebinju bilo je oko 10. 000 domaćih i oko 15. 000 stranih turista. Trebinje su u ovoj godini posjetili gosti iz 67 zemalja, a bilo ih je sa svih kontinenata.Među prvih pet zemalja iz kojih dolazi najveći broj gostiju su Srbija, Turska, Južna Koreja, Velika Britanija, Grčka. Turisti dolaze organizovano, ali i individualno na preporuku onih koji su Trebinje već posjetili.

U Trebinju se obilazi kulturno- istorijsko nasljeđe, Stari grad, mostovi. U posljednje vrijeme popularan je i avanturistički turizam- paraglajding i kanuing na Trebinjšici, što je od ove godinne novina u turističkoj ponudi grada.

Organizovan dolazak uglavnom ruskih turista očekuje se i tokom septembra . Oboreni su svi dosadašnji rekordi, kada je broj turista u pitanju, a očekuju se da će naredne godine biti još uspješnije. 


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: