RiTE Gacko: Vrućine krivac za neostvareni plan proizvodnje | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

RiTE Gacko: Vrućine krivac za neostvareni plan proizvodnje

Izvor: Srna | Datum:02.09.2015.

Termolektrana /TE/ Gacko nije ostvarila plan proizvodnje električne enrgije za osam mjeseci ove godine, zbog visoke temperature okoline što je uticalo na vakuum u kondenzatoru i kvalitet raspoloživog goriva koji je niži od planiranog, rekao je Srni izvršni direktor za proizvodnju električne energije i razvoj TE Gacko Borivoje Vujičić.

RiTE Gacko: Vrućine krivac za neostvareni plan proizvodnjeOn je naveo da je za osam mjeseci TE Gacko proizvela 941,49 gigavat časova električne energije, što je 91,14 odsto od plana.

Vujičić je rekao da je u prethodnom mjesecu proizvedeno 149,50 gigavat časova električne energije, odnosno 95 odsto plana, ističući da je Termoelektrana bila na mreži 696 časova i 50 minuta, a zbog kvara na cijevnom sistemu i čišćenja kotla u zastoju 47 sati i 10 minuta.

"Za proizvedenu količinu električne energije utrošeno je 228.048 tona lignita, što je 7,5 odsto više od plana i 101,4 tona mazuta", rekao je Vujičić.

On je dodao da je rad termo-bloka stabilan, bez tehnoloških i tehničkih nedostataka, sa raspoloživom snagom na generatoru od 250 megavata, dok se na deponiji termoelektrane nalazi 100.000 tona lignita.

SRNA


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: