U narednih deset godina u energetske projekte investiraće se 1,25 milijardi evra | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

U narednih deset godina u energetske projekte investiraće se 1,25 milijardi evra

Izvor: TOP PORTAL | Datum:16.04.2019.

Generalni direktor Elektroprivrede Republike Srpske Luka Petrović izjavio je da će Elektroprivreda Republike Srpske u narednih deset godina investirati milijardu i 250 miliona evra u projekte hidroelektrana, vjetroelektrana i solarnih elektrana što će donijeti velike benefite Republici Srpskoj.

Petrović je novinarima na Energetskom samitu u Neumu izjavio da Elektroprivreda Republike Srpske ima ogromni potencijal.

“Mi smo se u našem akcionom planu opredijelili da u narednih deset godina, do 2030. izgradimo 1000 megavata instalisane snage iz obnovljivih izvora, vode, sunca i vjetra. To je i najvažniji zahtjev Energetske zajednice, da se što više razvijaju ti potencijali koji u Republici Srpskoj nisu iskorišteni“, kazao je Petrović.

On je naglasio da Elektroprivreda Republike Srpske ima spremne projekte.

“Ubijeđen sam da ćemo uz podršku Vlade Republike Srpske i evropskih fondova uspješno realizovati projekte kao što je solarna elektrana u Trebinju 100 megavata, vjetropark Hrgud 50 megavata, te hidroelektrane Gornja Drina, Dabar, Dubrovnik, HE na Bistrici, HE Cijevna 3 i mnoge druge“, naveo je.

On je naglasio da je vrijednost ovih investicija oko milijardu i 250 miliona evra i da će Elektroprivreda Republike Srpske u tim projektima učestvovati sa oko 15 odsto. “To će značiti siguran izvoz električne energije iz Elektroprivrede Republike Srpske, a to znači siguran prihod, nova radna mjesta, ostanak ljudi na ovim prostorima, pomoć lokalnim zajednicama gdje se projekti rade, razvoj izvođača i podizvođača radova. To je veliki potencijal“, izjavio je Petrović.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: