Ćurić: Za novu raspodjelu donacija Srbije biće kandidovana dva projekta | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Ćurić: Za novu raspodjelu donacija Srbije biće kandidovana dva projekta

Izvor: SRNA | Datum:24.04.2019.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je Srni da Gradska uprava očekuje da će Srbija donirati opremu za Agrarni fond i pomoći u uređenju poslovne zone "Volujac" u ovom gradu i da će na taj način biti nastavljeno zajedničko realizovanje aktivnosti koje pomažu razvoju Trebinja i Republike Srpske.

Ćurić je istakao da bi se donacijom neophodne opreme za Agrarni fond značajno pomogao sve veći broj poljoprivrednika na području Trebinju, a podrazumijevala bi kupovinu 70 različitih mašina, rasadnika, 30 profesionalnih plastenika i pokretne hladnjače.

- Cilj nam je da Agrarni fond u većoj mjeri otkupljuje voće i povrće i time se dodatno animiraju građani da se bave poljoprivredom. Ovaj projekat sa sobom nosi i ideju zdrave hrane, koje nam sve više fali - naveo je Ćurić.

On je istakao da projekat koji će konkurisati prema Vladi Srbije prilikom raspodjele novih oko 18 miliona KM za donacije lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj, u sebi sadrži i izgradnju farmi za muzne krave, kupovinu opreme za pakovanje kabastih i prerađenih proizvoda, te formiranje laboratorije za ispitivanje kvaliteta i zdravstvene ispravnosti hrane.

Prema njegovim riječima, vrijednost ovog projekta je oko 500.000 evra.

Ćurić je rekao da će grad Trebinje konkurisati i sa projektom uređenja poslovne zone "Volujac", čime bi se potencijalnim investitorima omogućili još bolji uslovi za otvaranje proizvodnih pogona.

Govoreći o realizovanim aktivnostima, Ćurić je istakao da je grad Trebinje zahvalan Srbiji za dosadašnje učešće u realizaciji nekoliko značajnih projekata.

- Vlada Srbije je na inicijativu predsjednika Milorada Dodika i Aleksandra Vučića donirala sredstva Trebinju za izgradnju vrtića "Srbija" čija je vrijednost oko milion KM, izgradnju duhovnog centra u selu Mrkonjićima čija je vrijednost oko 800.000 KM, te za revitalizaciju Starog grada u iznosu od oko četiri miliona KM - naveo je Ćurić.

Premijer Srpske Radovan Višković nedavno je najavio sastanak svih načelnika i gradonačelnika iz Srpske i predstavnika nekoliko opština iz FBiH sa većinskim srpskim stanovništvom sa visokim zvaničnicima Srpske i Srbije.

Sastanku bi trebalo da prisustvuju predsjedavajući predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Srbije Ana Brnabić i njihovi saradnici.

Na ovom sastanku, početkom maja, trebalo bi da bude riječi o realizaciji dosadašnjih i daljoj saradnji pri realizaciji budućih projekata.
 
 


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: