Odobreno 310 zahtjeva za subvencije kamatne stope na stambene kredite | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Odobreno 310 zahtjeva za subvencije kamatne stope na stambene kredite

Izvor: SRNA | Datum:03.05.2019.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske odobrilo je 310 zahtjeva, od ukupno 320 pristiglih na konkursu, za subvenciju kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove, za šta je u ovogodišnjem budžetu obezbijeđeno 1.700.000 KM.

Mladi bračni parovi podnijeli su 210 zahtjeva, a mladi 100, saopšteno je iz Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Subvencija važi od datuma odobrenja do kraja otplate kredita.

Iz Ministarstva navode da su odbijeni samo zahtjevi podnosilaca koji nisu ispunjavali osnovne uslove konkursa - da su državljani Srpske, da su imali do 35 godina u momentu podizanja kredita i da je kredit podignut iz sredstava Investiciono-razvojne banke Republike Srpske.

Od početka realizacije Posebnog programa subvencionisanja kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove 2008. godine dodijeljeno je ukupno 3.708 subvencija, za šta je obezbijeđeno oko 9.800.000 KM.

Spisak korisnika subvencije objavljen je na stranici Ministarstva porodice, omladine i sporta.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: