Bileća: Nakon 11 godina plaćen prvi račun za struju | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Bileća: Nakon 11 godina plaćen prvi račun za struju

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:09.09.2015.

Nakon deceniju i više, jedan od najvećih dužnika za električnu energiju bilećki "Vodovod" uplatio je prva novčana sredstva na račun Elektro-Hercegovine. Plaćanjem prošlomjesečnog računa za struju napravljen je prvi korak ka ozdravljenju ovoga preduzeća.

Prema protokolu o dogovoru za rješavanje problema plaćanja duga za električnu energiju J P Vodovod AD Bileća plaćen je račun za prošli mjesec u iznosu od 34 000 KM. Zadovoljstvo povodom ovoga prvog koraka za izlazak iz agonije nisu krili u bilećkom "Vodovod"u ali još zadovoljniji su u Elektro-Hercegovini.

„Mi smo platili račun za prošli mjesec, onako kako smo se dogovorili i to je akumulirano iz sredstava koja su nastala povećanjem cijena vode za 50%. To je jedan od djelova onoga dogovora koji je sproveden. Dakle, ono što je bilo do Vodovoda i što je njegova obaveza mi to radimo već, trudićemo se i da u budućnosti bude tako“ kaže za Herceg TV Borislav Vukoje, direktor JP Vodovod Bileća.

„Jeste, oni su platili cijelu fakturu 34000 maraka. Mi se nadamo a oni su obećali da će nastaviti u kontinuitetu plaćanje izporučene električne energije, znači svaki mjesec da će plaćati svoje fakture“ kaže Vladislav Vladičić, direktor Elektro-Hercegovine.

Računi za struju nisu plaćani punih 11 godina pa kada više nije moglo tako svi hercegovački funkcioneri uključili su se u akciju pomoći ovom preduzeću. Račun bilećkom "Vodovodu" je odblokiran, ukoliko se bude kasnilo sa plaćanjuem ponovo će biti blokiran, izričit je Vladičić. Sledeći korak je saniranje i mjenjanje dotrajale vodovodne mreže u Bileći kaže Vukoje a to će se uraditi od avansnih sredstava iz HETa.

„Što se tiče nas mi smo napravili uslugu Vodovodu i skinuli blokadu sa njihovih računa tako da oni mogu da posluju u skladu sa zakonom“, kaže Vladičić i dodaje da u svakom momentu mogu blokirati račun ako se dogovor ne bude poštovao.

„Ukoliko ne budemo realizovali projekte sanacije vodovodne mreže i da smanjimo gubitke vrlo brzo onda ćemo vrlo brzo vjerovatno doći u situaciju da nećemo moći plaćati redeovno električnu energiju“, kaže Borislav Vukoje, direktor JP Vodovod Bileća
Da li će HET i kada uplatiti te milione još se ne zna, ali ono što se zna je da bilećani već plaćaju 50% veće račune za vodu jer je i to jedan od koraka ka ozdravljenju.

Dugovanja bilećkog „Vodovoda“ za električnu energiju „Elektrohercegovini“, stara su više od decenije, dostigla su 6,5 miliona maraka sa kamatama, a račun im je bio u blokadi punih pet godina.


Bojan Nosović


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: