Rekordna sezona: Za osam mjeseci više od 30.000 noćenja | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Rekordna sezona: Za osam mjeseci više od 30.000 noćenja

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Turistička organizacija grada Trebinja | Datum:10.09.2015.

Broj turista u našem gradu konstantno raste, a ove godine su oboreni svi dosadašnji rekordi, ističu u Turističkoj organizaciji grada Trebinja.

restoran hercegovačka gračanicaPrema njihovim podacima, u prvih osam mjeseci u Trebinju je zabilježeno 30.591 noćenje, što je za 27,40% više u odnosu na isti period prošle godine.

Od ukupnog broja prijavljenih turista u Trebinju je bilo 11.040 domaćih i 19.551 stranih turista – istakao je za Radio Trebinje Žarko Vico, radnik u Turističkoj organizaciji grada Trebinja.

„Najveći broj inostranih noćenja ostvarili su turisti iz Srbije, Turske, Južne Koreje, Grčke i Hrvatske, a kada su u pitanju posjete tu prednjače turisti iz Srbije, Rusije i u posljednje vrijeme – Francuske i Amerike. Trebinje su ove godine posjetili gosti iz 67 zemalja, sa svih kontinenata“, dodaje Vico za Radio Trebinje.

jazina klub

On ističe da su turisti najviše bili zainteresovani za kulturno-istorijsko nasljeđe našeg grada i u posljednje vrijeme tu želju spoje sa obilaskom bar jedne vinarije.

Od ove godine novina u turističkoj ponudi grada je i avanturistički turizam – paraglajding i kanuing na Trebišnjici za koji su gosti iz inostranstva takođe bili zainteresovani.

Jedine primjedbe turista, koje su upićivane Turističkoj organizaciji, odnosile su se na radnike u ugostiteljskim objektima koji nisu dovoljno poznavali engleski i druge strane jezike, pa je prema Vicovim riječima – u budućnosti potrebno raditi na njihovom edukovanju.

Aktuelni smještajni kapacitet Trebinja je oko 880 ležajeva, a u najavi je rekonstrukcija i dva hotela, koja će do iduće sezone biti završena.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: