Proširenje parking zone za smanjenje gužvi | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Proširenje parking zone za smanjenje gužvi

Izvor: SRNA | Foto: SRNA | Datum:10.07.2019.

Odbornici Skupštine grada Trebinja odlučili su danas da parking zona bude proširena na još pet ulica u užem gradskom jezgru, a glavni cilj je da se smanji gužva.

Prema toj odluci, od 20. jula parking će se plaćati u Garibaldijevoj ulici, te u ulicama Jelene Anžujske, Žičkoj i Herceg Stjepana Kosače, ali i na Trgu Petral u Mokrim Dolovima.

Načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove grada Trebinja Bojan Čvoro rekao je da će sigurno biti smanjene gužve i nekontrolisano parkiranje, a da će za stanare biti simbolična cijena parkiranja.

Gradonačelnik Mirko Ćurić rekao je da su gužve na parkinzima veliki problem u Trebinju.

"Prijedlozi su stigli od građana koji nemaju gdje da parkiraju vozila, a voljni su da pod povlaštenim uslovima i kartama koje mi imamo, da zakupe to mjesto", rekao je Ćurić.

On je dodao da je cilj da se parking služba podigne na još veći nivo.

Opozicija nije podržala prijedlog o proširenju parking zone.

Odbornik SDS-a Vidomir Begenišić rekao je da je naplata parkiranja u Trebinju skupa i da se sada još i proširuje zona.

"Mi smo neslavni rekorderi kada je riječ o cijeni parkiranja, sat vremena je tri marke", naveo je Begenešić.

Odbornici su danas raspravljali i o bezbjednosti saobraćaja na području grada, a najviše je bilo riječi o tome o zabrani ulaska vozila u trebinjski Stari grad.Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: