Parking u Trebinju duplo skuplji do 15. septembra | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Parking u Trebinju duplo skuplji do 15. septembra

Izvor: Glas Srpske | Datum:17.07.2019.

Na području prve zone grada Trebinja cijene parkinga su udvostručene, pa za jedan sat, umjesto dosadašnjih marku i po, treba izdvojiti tri marke, što su stanovnici ovog dijela grada prihvatili s odobravanjem, dok oni iz drugih dijelova grada negoduju zbog ovog poskupljenja.


Ova cijena će se primjenjivati do 15. septembra, nakon čega će se ponovo vratiti na prvobitnih 1,5 KM u prvoj zoni, s ograničenjem parkiranja na dva sata.

Ovu odluku usvojili su i gradski odbornici na nedavnom zasjedanju na kojem je ona proširena i na ulice Garibaldijeva, Trg Petral, te ulice Jelene Anžujske, Hercega Stefana Kosače i Žičku.

Zbog ovakve odluke negoduju stanovnici prigradskih naselja koji u grad dolaze zbog različitih poslova i obaveza i ovolika cijena im je neprihvatljiva, a protiv nje su prilikom usvajanja bili i odbornici trebinjske opozicije, tvrdeći da se visokim cijenama parkinga odbijaju i turisti kojima je ovo preskupo.

Parking mjesta prve zone su, međutim, i nakon poskupljenja konstantno puna, a poskupljenju su se najviše obradovali stanovnici i uposlenici čije je radno mjesto u blizini ovih zona.

Oni tvrde da na ovaj način konačno imaju gdje parkirati svoje automobile, a povoljnost im je i u tome što će imati pravo na povlaštenu mjesečnu ili godišnju parking kartu.

“Mi smo ovakve prijedloge dobijali od mještana koji jednostavno nemaju gdje parkirati svoja vozila, a voljni su da po povlaštenim uslovima imaju gdje parkirati automobile”, kaže gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

On dodaje da Gradska uprava uskoro formira komisiju koja će uraditi detaljnu analizu, kako bi obišli sve gradske parking zone i ponovo sagledali cijelu situaciju, na osnovu koje će eventualno biti urađene nove izmjene i u cijenama parkiranja i u predviđenim parking zonama.

“Naš cilj nije da se na ovaj način puni budžet, već da se u Trebinju, u kome je preko ljeta veliki broj gostiju, uvede red”, kazao je Ćurić.

U drugoj zoni cijena parkinga će za jedan sat parkiranja, umjesto dosadašnjih jednu marku, iznositi marku i po. Parking služba u Trebinju gazduje s više od 920 parking mjesta, od kojih se oko 870 naplaćuje.

Pored kupovine karte na parkomatima, građani imaju mogućnost da plate parking i slanjem SMS poruke na odgovarajući broj telefona za odgovarajuću zonu.Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: