Osam preduzeća iz holdinga ERS ostvarili dobit | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Osam preduzeća iz holdinga ERS ostvarili dobit

Izvor: Srpska info | Datum:05.09.2019.

Osam preduzeća iz holdinga “Elektroprivreda RS” su u prvoj polovini ove godine prikazali neto dobit od oko 16,1 miliona konvertibilnih maraka, ali su dva imala gubitak veći od 10,3 miliona konvertibilnih maraka.

Podatke su objavila sama preduzeća iz sistema ERS u izvještajima o finansijskom poslovanju, odnosno njih devet, dok jedno, Rudnik i Termeoelektrane “Gacko” nisu još objelodanili podatke, ali su sigurno negativno poslovali.

RiTE “Gacko” nije imao tri mjeseca prihode, jer su imali kapitalni remont i to je tazlog negativnog rezultata.

– Zbog kapitalnog remonta je planiran gubitak na godišnjem nivou od 13,2 miliona KM. Negativno smo poslovali i u prvoj polovini godine, ali ne možemo reći koliko dok uprava i Nadzorni odbro ne usvoje izvještaj – rečeno je za Srpskainfo u RiTE “Gacko”.

Negativno su još poslovale “Hidroelektrane na Trebišnjici”, koje su u prvoj polovini godine prikazale neto gubitak od oko 10,3 miliona maraka. Razlog za ovo je, kako su objasnili, havarija u HE Dubrovnik u kojem naša HE ima agregate. Tokom cijele godine “HE na Trebišnjici” proizvode otprilike trećinu električne energije u odnosu na mogućnosti. Još ne postoji zvanična informacija kada će problem u HE u Dubrovniku biti riješen.

Ostala proizvodna preduzeća ERS su poslovala sa milionskom dobiti, od kojih se ističe “HE na Vrbasu”, sa oko 5,9 miliona KM zarade.

Svih pet distributivnih preduzeća ERS su takođe prikazala neto dobit u prvoj polovini godine.



Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: