Isplata dodatne novčane podrške porodicama | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Isplata dodatne novčane podrške porodicama

Izvor: SRNA | Datum:03.10.2019.

Javni fond za dječiju zaštitu Republike Srpske danas je, povodom Nedjelje djeteta, počeo isplatu novčane pomoći za četiri porodice u kojima su rođene trojke, za 182 djece pod starateljstvom i za 38 porodica sa troje ili više djece sa smetnjama u razvoju, rečeno je Srni u ovom fondu.


U Srpskoj su od prošlogodišnje Nedjelje djeteta do ovog mjeseca u dvije porodice u Zvorniku rođene trojke, kao i u porodicama u Milićima i Bratuncu, a planirano je da ove porodice posjete ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić i direktor Javnog fonda za dječiju zaštitu Nedeljko Jović i uruče im simbolične poklone i vaučere na iznos od po 2.100 KM.

Porodice sa rođenim trojkama ostvaruju u Fondu i pravo na opremu za novođenče od 750 KM i 1.800 KM na ime pronatalitetnih mjera.

Za djecu pod starateljstvom biće isplaćeno po 100 KM ili 18.200 KM za 182 djece u 141 porodici.

Po 100 KM biće isplaćeno i za 125 djece u 38 porodica sa troje ili više djece sa smetnjama u razvoju.

- Sve aktivnosti predviđene u Nedjelji djeteta od 7. do 13. oktobra imaju za cilj podsticanje i organizovanje raznovrsnih kulturno-obrazovnih i rekreativnih manifestacija posvećenih djeci, te generalno unapređenju razvoja dječije zaštite - ističu u Fondu.

Aktivnosti će biti realizovane širom Republike Srpske i obuhvatiće manifestacije koje za cilj imaju promociju i unapređenje obrazovanja, inkluzivnog obrazovanja i vaspitanja, te zdravlja i prava djeteta, a naročito edukacije djece i roditelja o položaju djece iz ranjivih grupacija.Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: