Donacije iz dobiti Elektroprivrede RS: Najviše novca Eparhiji i FK Leotaru | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Donacije iz dobiti Elektroprivrede RS: Najviše novca Eparhiji i FK Leotaru

Izvor: Radio Trebinje | Datum:19.10.2015.

U ovogodišnjoj podjeli donacija Elektroprivrede RS iz neto dobiti ostvarene u poslovnoj 2014. godini, ustanovama, sportskim kolektivima i organizacijama iz Trebinja pripalo je 589.500 KM, ili 49,4% od ukupnog iznosa namijenjenog korisnicima iz oblasti sporta, kulture, socijalne zaštite i za humanitarne svrhe.
Elektroprivreda_RSPrema odluci o dodjeli ovogodišnjih donacija, objavljenoj u Službenom glasniku RS, najviše sredstava, više od polovine rezervisane za korisnike iz Trebinja, donirano je Eparhiji zahumsko-hercegovačkoj i primorskoj, ukupno 315.000 KM, od čega za obnovu hramova eparhije u Trebinju i obnovu hrama u Prebilovcima po 150.000 KM, te 15.000 KM za potrebe eparhijske narodne kuhinje.

Po visini obezbijeđene donacije, nakon Eparhije, prednjači Fudbalski klub „Leotar“, kojem je pripalo je 65.000 KM, a Udruženju veterana FK „Leotar“ 35.000 KM.

Među korisnicima većeg iznosa donacije su i Akademija likovnih umjetnosti Trebinje i Javna ustanova „Dom učenika“ Trebinje, kojima je pripalo po 10.000 KM, slijede Plivački klub „Leotar“ sa 8.000 KM, Gradski KUD „Alat Svislajon“ sa 7.000, Gradska Boračka organizacija Trebinje i Rukometni klub „Leotar“ dobili su po 6.000 KM, a Udruženje građana „Napredna Herecegovina“, JU Studentski centar Trebinje i Udruženje studenata Fakulteta za proizvodnju i menadžment Trebinje – po 5.000 KM.

Kada su u pitanju donacije za ustanove, sportske kolektive i organizacije iz drugih gradova Republike Srpske, visinom dodijeljenih sredstava prednjači Društvo za marketing FK „Borac“ Banjaluka, kojem je iz neto dobiti ERS-a pripalo 50.000 KM.

Slijede, Osnovna škola „Nikola Tesla“ Prnjavor i organizacija „Pozitivna Srpska“ Banjaluka sa po 30.000 KM, Fond solidarnosti ERS sa 20.646 KM, Teniski klub „Mladost“ Banjaluka i JZU Bolnica u Nevesinju sa po 20.000 KM, Unija studenata RS Banjaluka sa 18.000, te Košarkaški klub „Heo“ Bileća, OŠ „Vasa Čubrilović“ Gradiška i Udruženje „Resurs“ Istočno Novo Sarajevo – sa po 15.000 KM.

Donacije za korisnike iz oblasti sporta, kulture i socijalne zaštite, te za humanitarne svrhe obezbijeđuju se izdvajanjem 5 % godišnje neto-dobiti matičnog preduzeća Elektroprivreda RS, što je prošloj poslovnoj godini ukupno iznosilo 1.193.146,20 KM.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: